OpenUS4ALL: Open Universal Steam for All (2023-1-ES01-KA220-SCH-000166940) Projesi Açılış toplantısı gerçekleşti.

OpenUS4ALL Easmus KA220 Projesi; İspanyolya, Portekiz Yunanve Türkiyeden ortaokul öğretmenlerine müfredat dahilinde zenginleştirici ve esnek STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) projeleri yürütmelerine ve engelleri azaltmalarına olanak tanıyan bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır.Proje kapsamında; Dijital becerilerin önemini ve rolünü gözden kaçırmadan, Evrensel Öğrenme Tasarımını (ve Açık Okul felsefesini) uygulayarak tüm öğrenciler için öğrenme fırsatları sağlanacaktır.

Proje açılış toplantısında; proje takvimi ve proje ortaklarının görevleri tartışıldı.

OpenUS4ALL Easmus KA220 Projesi; İspanyolya, Portekiz Yunanistan ve Türkiyeden ortaokul öğretmenlerine müfredat dahilinde zenginleştirici ve esnek STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) projeleri yürütmelerine ve engelleri azaltmalarına olanak tanıyan bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında; Dijital becerilerin önemini ve rolünü gözden kaçırmadan, Evrensel Öğrenme Tasarımını (ve Açık Okul felsefesini) uygulayarak tüm öğrenciler için öğrenme fırsatları sağlanacaktır.

Bu hedef göz önünde bulundurularak, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye'den 8 ortak tarafından 3 yıl boyunca (Ekim 2023'ten Eylül 2026'ya kadar) sürecektir. Proje ortakları 6 üniversite ve 2 okuldan oluşmaktadır.  Miguel Hernandez de Elche Üniversitesi (koordinatör kurum, İspanya), Fundación Museo Didáctico ve Interactivo de Ciencias de la Veja Baja del Segura de la Comunitat Valenciana (İspanya), Aveiro Üniversitesi (Portekiz), Agrupamento de Escolas Dr. Mário Sacramento (Portekiz), Epistimi Epikoinonia (Yunanistan), Kadir Has Üniversitesi (Türkiye), Ortaokul Livadochori Lemnos (Yunanistan) ve Menteşe Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi (Türkiye).

19-12-202319-12-202319-12-2023

Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 15:27 - Görüntülenme: 67