Şbt

ZACZNIJ DZIAŁAĆ DZIĘKI STEAM-2023-1-PL01-KA210-SCH-000142433   K210 projemizin 2 günlük online eğitiminin 1. gününü tamamladık

Ara

GET INTO ACTION WITH STEAM 2023-1-PL01-KA210-SCH-000142433 ERASMUS Projesi Açılış toplantısı gerçekleşti.

Ara

OpenUS4ALL Easmus KA220 Projesi; İspanyolya, Portekiz Yunanve Türkiyeden ortaokul öğretmenlerine müfredat dahilinde zenginleştirici ve esnek STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) projeleri yürütmelerine ve engelleri azaltmalarına olanak tanıyan bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır.Proje kapsamında; Dijital becerilerin önemini ve rolünü gözden kaçırmadan, Evrensel Öğrenme Tasarımını (ve Açık Okul felsefesini) uygulayarak tüm öğrenciler için öğrenme fırsatları sağlanacaktır.

Ara

One Planet - One Destination - Restoring the Ecosystem 2022-2-MK01-KA210-SCH-000100728 ERASMUS Projesi kapsamında öğrenci velilerimize çevre eğitimi verildi.

Ara

Erasmus K210 Yunanistan hareketliliği: Environmental Sustainability: Sürdürülebilir Çevre: SDGSTEAM projesinde okul öğretmen ve öğrencilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eğitimde İyi Örnekler Sergisinde ERASMUS projelerimizin Tanıtımını yaptık

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde iyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen "Eğitimde İyi Örnekler Yarışması Ödül Töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, il ve ilçe yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kas

Okul Müdürümüz Sebahattin AKKIR, Matematik öğretmenimiz Mehmet Seçkin YILDIZ ve öğrencilerimiz Muhammet Ali KAYIR, Hamza AKKUŞ ve Çağrı BİLGEN Sürdürülebilir Çevre: SDGSTEAM 2022-1-PT01-KA210-SCH-000081720 erasmus projemiz kapsamında 27 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında Yunanistan'ın Giannista kentindeler..

Projemizde öğrencilerimize yenilikçi yaklaşımlar kullanarak;

Çevre ve sürdürülebilirlik kavramını bütünsel bir kavram olarak anlayıp farkındalık kazanmak amacıyla STEAM yaklaşımı kullanıyorlar.  “sürdürülebilir şehirler”, “temiz enerji” ve “temiz su” hedefleri tartışarak, 3 boyutlu uygulamalar gerçekleştiriyorlar. Teknolojiyi kullanarak yeni fikirler üretip ve farkındalık kazanıyorlar. Çevre sorunları tartışarak, STEAM ve robotik kullanarak çözüm arıyorlar.

Aynı zamanda Yunan kültürünü ve Yunanistan'ın doğal güzelliklerini tecrube etme  fırsatını değerlendiriyorlar.

Kas

Ekoloji Okuryazarlığı. Biyolojik çeşitliliğin ve ekosistemlerin korunması, doğanın restorasyonu, öğrenci sanal eğitimi gerçekleşti.

Kas

"One Planet - One Destination - Restoring the Ecosystem - ECOSTEM-KEY" kapsamında ilk hareketlilik Patras'ta (Yunanistan) düzenlendi. Hareketliliğe Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio (Braga – Portekiz), Sredno Opshtilishte Uchilishte Nicola Karev (Strumica – Makedonya do Norte) ve Menteşe Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi (Muğla – Türkiye) her kuruluşten üç öğretmen katıldı.

Ekm

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER YARIŞMASI ‘SAHA DEĞERLENDİRMESİ SONUÇLARI’ AÇIKLANDI

Ekm

ERASMUS DAYS Etkinlikleri kapsamında okulumuzda yürütülen ERASMUS projeleri tanıtımları yapıldı.

Eyl

4 Erasmus Projemizden İlki Olan; Sürdürülebilir Çevre: SDGSTEAM Projesi Romanya Hareketliliği Bilgilendirme seminerimizi gerçekleştirdik. Proje içeriği, temiz enerji kaynakları ve sürdürülebilir çevre tanımları, Romanya tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerimizi yaptık.

Eyl

Etkinliğimizin birinci gününde ısınma oyunları ile ekiplerin kaynaşması sağlandı ve sonrasında "uygun fiyatlı ve temiz enerji pozitif ve negatif sergisi" düzenlendi, "ülkemdeki yeşil santral türleri" sunumumuz ve okul gezisi ve okul müdürü ziyareti gerçekleştirildi. ikinci günde ülkelerdeki doğal kaynakların doğaya zarar vermeden nasıl enerjiye dönüştüürleceği üzerine çalışıldı, sonrasında her katılımcı bireysel karbon ayak izini oluşturdu. gruplar 3D program üzerinden verimli ve enerji maaliyeti düşük ev projesi çizdiler. Üçüncü günde oluşturulan karışık gruplar güneş enerjisi santrali inşaa ettiler. Rüzgarda danset etkinliği düzenlendi. kompost gübre yapımına dair örnekler incelendi. 4. günde Jidova'daki Roma Kastrumu, Namaiesti manastırı, Bran Kalesi ve Peleş Kalesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Beşinci günde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını desteklemeye yönelik özel bir sergi oluşturuldu.

Temiz ve yeşil enerji ilham alma konusunda farkındalık kazandıran çalışmalar için emeği geçen ve katılım sağlayan tüm ortaklara teşekkür ediyoruz. Daha sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çalışmak dileğiyle...